Bert Dost en Pieter de Maar hebben zich aangemeld om de opleiding tot energiecoach, gegeven door de Groninger Energie Koepel (GrEK), te gaan volgen. Een energiecoach geeft besparingstips over wat u kunt doen om uw energieverbruik te verlagen en maakt gebruik van een warmtebeeldcamera. De beelden van de warmtebeeldcamera laten zien waar belangrijke verbeterpunten zitten als het gaat om warmte- en dus energieverlies.

Om ervaring op te doen hebben zij samen met Evert Blansjaar van GrEK een bezoek gebracht aan  Marije Wensink (goud- en zilversmid Goudwicht). Marije was zo vriendelijk haar huis beschikbaar te stellen om te “oefenen”.
Er werd onder andere gekeken naar: glasisolatie en kozijnen, energie-efficiënt verwarmen, ook de plaats waar de thermostaat voor de CV hangt en natuurlijk waar er bij ramen en deuren koudebruggen ontstaan door tocht. Alle situaties die tot energieverlies kunnen leiden werden opgenomen in het rapport.

Zo was Marije de eerste van vele in Oudeschans die een uitgebreid advies mocht ontvangen inzake belangrijke verbeteringen ten behoeve van het vasthouden van warmte in het huis.
Waarvoor onze dank!

Tags: